MİYUKİ BİLEKLİK TASARIM SÜRECİ

Boncuk Çalışma Masası

Miyuki Bileklik Tasarım Süreci

 

 

Kadınlar için bileklikler, çok eski tarihlerden günümüze kadar popülerliğini korumuş kadim bir süs eşyasıdır. Yapılan arkeolojik çalımalarda edinilen bulgular kemik, cam, taş ve metallerin bileklik yapımından sıklıkla başvurulan meteryaller olduğu gözlemlenmektedir. Kadınlar fıtratının gereği olan cazibesini attırmak ve ruhunda iyi hisler uyandırmak için takı kullanımına herzaman ödem vermiştir. Bundan dolayıda takının gelişim süreci herzaman devam etmiştir. Başlarda kemik, taş, cam gibi doğada kolaylıkla bulunan meteryallerden üretilebilirken madenlerin işlenmeye başlaması ve değerli metallerin ortaya çıkmasıyla, yaşamın içinde çok daha özel bir yer bulmuş, ticaretten modaya her alanda kendini göstermeye başlamıştır.

 

 

 

 

Takı üretiminin yaşamda hayat bulduğu alanlardan biride imitasyon olarak tabir edilen, bijuteri takılardır. Bijuteri takılar değerli madenlerden üretilen takılara nispeten dayanıklılığı daha düşük, uygun fiyatlarla sahip olunabilen ve sınırsız çeşitliliğe sahip vücut takılarını ifade etmektedir. Kolay erişimi, fiyatların düşük olması, çeşit fazlalığı özelleştirilebilme gibi olumlu avantajlarının yanı sıra değerli madenlerden üretilen takılarla kıyaslandığında dayanıklılık ve bir yatırım aracı olarak kullanımı kısıtlı olması gibi dezavantajları mevcuttur.

 

 

 

 

DM Miyuki olarak hizmet verdiğimiz bijuteri takı sektöründen kendimizi ön plana çıkardığımız Miyuki boncuklardan ürettiğimiz bilekliklerin tasarım süreçleri hakkında bilgi vereceğimiz bu yazımızda, Miyuki boncuğu hakkında temel bir bilgilendirme yapmanın faydalı olacağı kanaatindeyim: Miyuki boncuğu, cam boncuk üzerine özel teknikler kullanılarak yapılan metalik boya kaplamasıyla yine özel ölçülerde son derece nizami bir kesimle elde edilen, boncuk çeşididir. Kesimi, boyutları ve renk çeşitliliği sebebiyle takı tasarımında kullanılmaya çok uygundur.

 

 

 

Bileklik tasarım ilhamla başlamaktadır. Bu ilham bazen güzel kokan bir çiçek, bazen güneşli bir gökyüzü bazen ise eğlenceli bir lunapark gezisi olabilir. Sonraki aşama Bu ilhamın şablona dökülmesi olacaktır. Biz boncuk tasarım programı olarak BeadTool 4 programını kullanıyoruz. "https://www.beadtool.net/" internet sitesinden "https://www.beadtool.net/" ücretsiz bir şekilde indirip kullanabilirsiniz, tabi tam sürümü için satın almanız gerekmektedir.

Şablon tasarımını tamamladığınız ürünü modele dökmelisiniz. Bu aşama yeterli ilgiye sahip kişiler için son derece heyecan verici ve eğlenceli bir kısımdır. Tasarımınızın yavaş yavaş elinizden akan emekle bir ürün halini alması sizlere tarifsiz bir mutluluk yaşatacaktır. Dokumada miyukinin kendi orjinal dokuma ipini veya Nylbond markasının naylon ipini kullanmalısınız. Dokumada kullandığınız ip boncuk rengiyle uyumlu olmalı, .pler kenarda btirilmeli, ekleme yapılıyorsa ip sarkıntıları veya yanık izleri bırakılmamaya özen gösterilmelidir. Kapama kısmında yine bijuteri sektörünün sunmuş olduğu geniş imkanlardan faydalanabilirsiniz. İpli kapama, klipsli zincir kapama, mıknatıs kapama, dümen kapama, boru kapama genel olarak tercih edilen kapama modelleridir.

 

 

 

 

Kapaması tamamlanan ürününüzü artık bileğinize göre ayarlayıp takıp kullanabilirsiniz. Uzun mürlü bir kullanım için su ve kimyasallarla temastan kaçınmanızı sert zeminlere dikkat etmenizi şiddetle tavsiye ederim. 

 

 

www.dmmiyuki.com/blog/icerik/miyuki-bileklik-yapimi

 

 

Yazan : DUYGU BEKTAŞ

 

Etiketler: E-ticaret, deneme, yazısı, el yapımı, tasarım, boncuk dokuma
Ekim 13, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR