KADIN TAKI MODELLERİ VE TAKI SEÇİMİ

miyuki bileklik, çelik Kolye, zümrüt küpe, renkli bileklik

Kadın Takı Modelleri ve Çeşitleri

 

 

 

Kadınlar kıyafet kombinlerini tamamlamak için çeşitli takılar kullanırlar. Bu takıların başlıcaları, bileklik, kolye, küpe, yüzük ve halhal gibi aksesuarlardır. Kadınlar takı tercihlerini yaparken şıklığa ve zerafete oldukça önem verirler. Her kadın özeldir bu sebeple istekleri ve beğenileri çeşitlilik gösterir. Takı sektörünün oldukça geniş olmasından dolayı gerek değerli madenlerden üretilen takılarda, gerek bijuteri takılarda istenildiği ölçüde model çeşitliliği bulumaktadır. Burda önemli olan nokta sizin için en doğru takıyı nerede bulacağınız olacaktır. Takı seçimi yaparken sizi yansıtacak takıyı seçmelisiniz. Bu kombininizi tamamlayan bir renk uyumu olabilir, kişiliğinizi vurgulayacak çelik bir takı olabilir, içinizdeki mutluluğu dışarı vurabileceğiniz bir figür olabilir; örnekler çoğaltılabilir.

 

 

 

Sizi iyi hissettirecek takıya karar verdikten sonra aradığınız takı modeline karar vermenin ikinci aşaması, alışveriş için ayırcağınız bütçe olacaktır. Pırlanta, altın, gümüş gibi değerli madenlerden üretilen takılar maliyet açısından bijuteri takı modellerine nispeten dezavantajlı olacaktır. Bunun yanı sıra daha uzun ömürlü olması ve ekonomik olarak bir değer taşımasıda avantajlarından birkaçıdır. Bijuteri takı modelleri çeşitlilik anlamında oldukça geniş olanaklar sunar. Bijuteri takı maliyetleri oldukça uygun olduğundan, sürekli değişen ve kendini yenileyen modayı takip etmek daha kolaydır. Bijuteri Takıların kullanım ömrü, değerli madenlerden üretilen takılara oranla daha az olmasına rağmen maliyet açısından sağladığı avantaj sayesinde çok daha sık kullanılır. Kullanım açısından sık tercih edilen bijuteri kadın takı modelleri:

 

 

 

Kadın Bileklik Modelleri: En sık kullanılan kadın takılarından biri kadın bileklik modelleridir. Sık tercih edilmesinin birçok sebebi vardır. Bunlardan başlıcaları; uygun fiyatlarla satılması, çok fazla model çeşidinin olması, takım bileklikler ile kombinlerin ayrılmaz bir tamamlayıcı olması, kadın bilekliklerine duyulan ilginin başlıca sebepleridir. Her sezonun ön plana çıkan renk ve desenleri vardır. Ülkemizde en çok tercih edilen modeller çelik bileklik, boncuk bileklik, ince bileklik modelleri olmakla birlikte, en çok tercih edilen desenler; etnik desenler, hayvan figürleri, geometrik şekilller, retro ve gothic desenlerdir.

 

 

 

Kadın Kolye Modelleri: Kolyeler kıyafet kombinlerinin olmazsa olmazıdır. Kadının iç dünyasının dışa vurumunun metaryal yansımasıdır. Kadınlar Kolye seçimlerinde kendileriyle ilgili çok şey anlatırlar. Kadınların vazgeçilmez aksesuarı olan kolyeler oldukça sık tercih edilen ve kullanılan takı parçalarıdır. Her Kadının takı dolabından mutlaka çeşit çeşit kolye modelleri bulunur. Özel günler ve davetler için genellikle tercihler değerli madenlerden yana kullanılır ancak günlük yaşamda ve iş hayatında tercihler bijuteri kolyelerden yana yapılma eğilimi gösterir. Çelik kadın kolye, el yapımı kolye, figürlü kolye, charm gibi kolye modelleri kadınlar tarafından sık tercih edilen kolye modelleridir.

 

 

 

Kadın Küpe Modelleri: En çok tercih edilen ve oldukça sık kullanılan takı modellerinden biride kadın küpe modelleridir. Ürün çeşidinin fazla olması ve kişiselleşitirilebilir olması sayesinde kadın küpelerine yoğun talep vardır. Bijuteri küpe modellerinde de, değerli madenlerde de diğer takı modellerine nispeten fiyatı daha uygundur. İlk bakışta göze çarpan takılar küpeler olduğundan kadınlar tarafından ayrı bir önem verilir. Halka üpe, sallantılı küpe, taşlı küpe, çivi küpe, hayvan figürlü küpe gibi modeller daha fazla tercih edilen kadın küpe modelleridir.

 

 

 

Yazan : DUYGU BEKTAŞ

 

Etiketler: Kadın Takı, Kadon Kolye, Kadı Küpe, Kadın Kolye, Kadın Küpe, Kadın Kombin
Ekim 27, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR